Surf-søskende må opgive danmarksrekord grundet dårligt vejr

Bjørn og Britt Dunkerbeck er søskende og professionelle surfere. Onsdag formiddag ville de skrive dansk sportshistorie og blive de første danskere surfere til at klare The Stretch - en 110 kilometer lang surfrute. Men vejret var ikke til det.

Med 110 km. er The Stretch den længste officielle surfbane i Danmark. Onsdag eftermiddag forsøgte et dansk søskendepar at skrive dansk surfhistorie på den seje strækning.

quote

Det er første gang, at nogen i Danmark forsøger sig med så langt et race. Det er en stor logistisk opgave at holde styr på et stort felt med mange surfere over en stor strækning.

Britt Dunkerbeck, professionel surfer

Den 42-dobbelte verdensmester Bjørn Dunkerbeck og hans søster Britt Dunkerbeck, der er primus motor bag Dunkerbeck Longdistance Pro/Am Windsurfing Regatta og Hejlsminde Strand Festival, skulle sammen blive de første danskere til at besejre The Stretch.

Men den danske sommer ville ikke samarbejde i dag. Kraftigt regn og blæst tvang søskendeparret til at give op omkring Fyns Hav - cirka 70 kilometer fra starten i Flensborg Havn. 

- Det er første gang, at nogen i Danmark forsøger sig med så langt et race. Det er en stor logistisk opgave at holde styr på et stort felt med mange surfere over en stor strækning, skrev Britt Dunkerbeck i en pressemeddelelse tidligere, og det må siges at have levet op til forventningen som udfordring. 

Bjørn og Britt Dunkerbeck havde selskab af 16-dobbelt tysk mester Bernd Flessner, Klitmøller-surferen Mikkel Asmussen og den tyske veteran og Pro/Am windsurferen, Gunnar Asmussen.