Svends kone udvises: I giftede jer for opholdstilladelsen

Svend Dixen har fået afslag på familiesammenføring med sin kinesiske kone Shuying Jin, og han har derfor måttet tage afsked med sin kone.

Det er ikke for alle, at nytårsaften er lige sjov. Svend Dixen fra Haderslev får en ensom aften, da han for nylig måtte sige farvel til sine kinesiske kone, Shuying Jin, der har fået afslag på at få opholdstilladelse i Danmark.

Svend Dixen fortæller hvordan han mødte sin kone

Svend Dixen og Shuying Jin mødte hinanden på nettet, og de blev senere gift i maj 2015. I juli flyttede Shuying Jin så ind i huset i Haderslev.

- Det var jo nogle helt specielle følelser, og da jeg aldrig har prøvet at være gift før, så var det meget specielt. Men det var dejligt, husker Svend Dixen tilbage.

Lykken varede dog ikke længe, for i november kom et brev fra Udlændingestyrelsen med et afslag på familiesammenføring. Shuying Jin kunne derfor ikke blive i Danmark.

- Det føles meget sørgmodigt. Jeg måtte melde mig syg de næste par dage, for jeg kunne faktisk ingenting, så sørgmodigt var det, fortæller Svend Dixen.

Årsagen, til at Udlændingestyrelsen giver afslag på familiesammenføringen, er, at de vurderer, at parret kun har gift sig for at give Shuying Jin opholdstilladelse i Danmark.

- Vi har vurderet, at der er bestemte grunde til at antage, at det afgørende formål med jeres ægteskab er, at du kan få opholdstilladelse, skriver Udlændingestyrelsen til Shuying Jin.

Svend Dixen og hans juridiske rådgiver er dog forundrede over afgørelsen, da den bygger på formodninger,

Og Udlændingestyrelsen har eksempelvis ikke haft et møde med Svend Dixen og hans kinesiske kone.

Hør Svend Dixens juridiske rådgiver forklare hvorfor Shuying Jin bliver vist ud

- I den her sag mener jeg ikke, at det er i orden, at man fra et kontor inde i København sidder og vurderer, om to mennesker er flyttet sammen og har giftet sig af krælighed eller proforma, siger Svend Dixens juridisk rådgiver Hans Erik Andresen.

Svend Dixen håber dog fortsat på, at Shuying Jin kommer tilbage til Danmark.

- Jeg håber bare, hun kommer tilbage, siger Svend Dixen.

Svend Dixens klagesag er lige nu under behandling hos Udlændingenævnet, og derfor vil man fra Udlændingestyrelsens side ikke kommentere den konkrete sag.