TV der bevæger dig

Swipp et juletræ i Haderslev

Den gamle pengekasse er næsten blevet overflødig, når de blå spejdere i Skovfolket sælger juletræer i Spejderskoven på Christian Xs Vej i Haderslev. Nu kan de betales med Swipp eller MobilePay.

- Mange bruger næsten ikke kontanter længere, når de handler, og for dem er det en stor lettelse, at der ikke først skal hæves penge, inden de kan tage ud og købe juletræ, fortæller formand Klaus Gotfredsen fra Skovfolket. Stort set samtlige træer bliver solgt ad den kanal, så det er helt klart blevet godt modtaget.

- Og så letter det jo også vores eget arbejde omkring håndtering af pengebeløb, regnskab og så videre, tilføjer han.

Skovfolket har tidligere solgt juletræer på Gravene og uden for byen. Men nu er salget flyttet til Spejderskoven, spejdernes hjemmebane, hvor oplevelsen krydres med natur og hyggebål.

- Det er oplevelsen med at vælge et træ, der tæller. Resten skal bare være så nemt som muligt. Og heldigvis har det vist sig, at mobildækningen i Spejderskoven på Christian X Vej ikke fejler noget, konstaterer Klaus Gotfredsen.

Skovfolket håber, at kunderne finder ud i Spejderskoven.

- Juletræer er ikke noget, man lige køber med hjem, når man er i byen for at handle. Så når det alligevel kræver en trailer, så valgte vi at flytte juletræerne ?hjem? og i stedet vise Spejderskoven frem, forklarer Klaus Gotfredsen.

Og han synes ikke, at moderne mobilbetaling ødelægger hyggen.