TV der bevæger dig

Sygehuset i Haderslev bliver solgt

Sygehuset i Haderslev er ved at blive solgt til statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme. Salgsprisen er sat til 30 mio. kr. Plus en bid af kagen, hvis sygehuset bliver solgt videre med fortjeneste.

Haderslev Sygehus er ved at blive solgt til statens ejendomsselskab. (Arkivfoto)

Region Syddanmark skriver i en pressemeddelelse, at lignende handler kan være på vej andre steder i regionen.

Sygehus til 2014

Meget tyder på, at Region Syddanmark og Freja Ejendomme kan udarbejde en aftale, der betyder, at statens ejendomsselskab snarest muligt overtager sygehusbygningerne på Skallebækvej i Haderslev.

Regionen fortsætter med at drive sygehus i bygningerne indtil 2014. Når de sidste afdelinger flytter, får Freja Ejendomme fri hænder til at finde nye aktiviteter til bygningerne.

60 pct. af overskud

Og hvis statens ejendomsselskab kan skabe et overskud på handelen, har regionen sikret sig, at den får 60 pct. af et eventuelt overskud.

- Jeg er meget tilfreds med, at det efter lang tids benarbejde ser ud til, at vi kan sælge sygehusbygningerne i Haderslev til så kompetent en køber. Både Region Syddanmark og Freja Ejendomme er optagede af, at bygningerne ikke kommer til at stå tomme hen, men at kvadratmetrene hurtigst muligt kan bruges til nye aktiviteter i lokalområdet, siger Carl Holst (V), regionsrådsformand og formand for styregruppen bag sygehussalget.

9. etage lejes ud

9. etage på sygehuset - som står tom i dag - får midlertidige beboere næste år. Det er Bramddrupdam Bofællesskaber, som lejer sig ind med en snes udviklingshæmmede voksne.

Bofællesskabet i Kolding skal renoveres - og mens det sker, flytter beboere og personale til den bedste udsigt på Haderslev Sygehus. Her vil de bo indtil juni 2014.

Lokalerne, der er på 1280 m2, er særdeles velegnede til formålet, og der skal blot males og sættes et par skillevægge op. Beboerne og bofællesskabets personale vil naturligvis få deres daglige gang på sygehuset, men vil ikke påvirke den daglige drift.