Tabte Sønderjyske med vilje?

Mandag aften vil DBU granske, om sønderjyske søndag tabte en fodboldkamp med vilje.

Den omdiskuterede afslutning på søndagens superligakamp mellem FC Midtjylland og Sønderjyske kan få et efterspil.

Mandag aften vil Fodboldens Disciplinærinstans drøfte, om Sønderjyske udviste usportslig adfærd, da holdet kort før tid indkasserede et mål, så FCM vandt 2-1.

Som resultaterne formede sig i sidste runde af grundspillet, kunne Sønderjyske drage fordel af et nederlag frem for at spille uafgjort, og kritikere mente, at Sønderjyskes spillere i ringe grad forsøgte at forhindre FCM-målet i sidste minut.

quote

Helt konkret vil vi kigge på, om der er ting, der ikke er gået ordentligt for sig.

Jens Hjortskov, formand,Fodboldens Disciplinærinstans, DBU

- Helt konkret vil vi kigge på, om der er ting, der ikke er gået ordentligt for sig. Herunder hvorvidt der foreligger tilfælde af usportslig optræden eller adfærd, siger Jens Hjortskov, der er formand for Fodboldens Disciplinærinstans, til DR.

Med uafgjort i udekampen mod FCM var Sønderjyske sluttet på syvendepladsen og havde i det tilfælde haft fire point til nedrykningsstregen i slutspillets pulje 1.

I stedet tabte sønderjyderne og sluttede på en ottendeplads. Dermed har klubben i slutspillets pulje 2 hele ti point til nedrykningsstregen.

Efter kampen tweetede Sønderjyske, at FCM's mål var det mindst irriterende, klubben har indkasseret i 89. minut. Og man glædede sig over at komme i den mest fordelagtige pulje. Siden blev tweetet slettet.