TV der bevæger dig

Tilskuersucces skaber kaotisk parkering - nu vil politiet rydde op

Sønderjyskes sportslige succes lokker flere tilskuere til superliga-fodbold i Haderslev og ishockey i Vojens. Det skaber stor kamp om parkeringspladser med farlige og kaotiske episoder til følge. Nu vil politiet skride ind.

ønderjyske trækker mange tilskuere til fodbold i Haderslev - her er det til en kamp i Euro League. Foto: Claus Fisker, Scanpix

Hvor der er mange biler, er der også farlige situationer, når publikum skal krydse vejen – herunder også den meget trafikerede Omfartsvejen, hvor der tit er farlige situationer med publikum på vejen, når Sønderjyske spiller hjemme i superligaen.

Bilerne er en stadig større udfordring for kommunen, for politiet, for parkeringsvagten og især for beboere på de berørte villaveje omkring idrætsfaciliteterne, hvor bilerne oftere og oftere parkeres ulovligt.

- Der har været flere farlige situationer - men heldigvis har vi hidtil undgået ulykker, siger Jacob Ulvedal Andersen, leder af lokalpolitiet i Haderslev til TV SYD. 

Nu gør politi, kommune og Sønderjyske noget ved problemet. Først sker det med information og siden med kontant afregning i form af p-afgifter.

Læs også 50 fodbold-bilister fik hilsen ved Blue Water Arena

Den første del af indsatsen indledes den 20. og 29. november i Haderslev omkring Sydbank Park og den 22. og 25. november omkring SE Arena. Senere vil der blive fulgt op fra politi og parkeringsvagt.

- Vi forsøger først med dialog

Jacob Ulvedal Andersen, leder af lokalpolitiet i Haderslev

Her bliver der uddelt flyers med opfordring om at parkere lovligt på de anviste parkeringspladser, som vises på et kort på bagsiden af flyeren. Der er i Vojens over 1000 lovlige parkeringspladser og faktisk over 800 omkring Sydbank Park, hvor de, der ligger længst væk, medfører en spadseretur på højst 400 meter.

- Vi forsøger først med dialog og håber, at bilisterne tager vores vejledning og opfordring til sig, understreger Jacob Ulvedal Andersen, leder af lokalpolitiet i Haderslev.

Ved efterfølgende hjemmekampe i Haderslev og Vojens vil kontrollen fra parkeringsvagten og politiet blive skærpet, således at der fremover uddeles p-afgifter til ejerne af de ulovligt parkerede biler.

I Esbjerg har politi, kommune og de lokale eliteklubber i fodbold og håndbold i sommeren og efteråret gennemført en lignende aktion omkring Blue Water Arena og Dokken.

- Vi har gode erfaringer med at få ændret parkeringskulturen. Efter en runde med p-afgifter i sommer, er der sjældent de store problemer ved Blue Water-området, siger leder af lokalpolitiet i Esbjerg, Lars Bjerregaard, til TV SYD.

Læs også Så er det alvor med p-bøder til fodbold i Esbjerg