Toptrio lægger afstand i ishockeyligaen

Sønderjyske, Herning og Frederikshavn trækker fra de øvrige hold i toppen af dansk ishockey.

En trio har skilt sig ud i toppen af den danske ishockeyliga, og tirsdag understregede Sønderjyske, Herning og Frederikshavn deres position med forventede sejre.

Aalborg fik ellers indledningsvis jaget en skræk i livet på Sønderjyske-spillerne, da holdet i første periode bragte sig foran med 2-0.

Den stilling holdt sig, til halvdelen af kampen var gået, men med opbakning fra 2307 tilskuere lykkedes det mestrene at vende slaget på hovedet hjemme i Vojens.

Kim Lykkeskov og Brent Walton fik udlignet, og Mads O. Lund bragte sønderjyderne foran i begyndelsen af tredje periode.

Da Aalborg til slut satsede alt på udligning, kunne ligaens farligste danske spiller, Steffen Frank, afgøre det hele med scoringen til 4-2.

Ligesom Sønderjyske måtte også Frederikshavn stable et comeback på benene for at få skovlen under Odense, der til slut blev slået 4-2.

Fynboerne førte ellers 2-1 med ni minutter igen, men på en heftig slutspurt fik Frederikshavn vendt slaget.

Bundholdet Rungsted har kun slået Rødovre i denne sæson og kunne som ventet ikke stille noget op mod Herning hjemme i Hørsholm Skøjtehal.

For øjnene af blot 512 tilskuere scorede slovakken Branislav Rehus to gange, da Herning vandt med 4-1.

Dermed holder herningenserne trit med Sønderjyske i toppen. Sønderjyderne har 27 point mod Hernings 26. Frederikshavn er nummer tre med 23.