TV der bevæger dig

Trodsede regnen for at samle ind til Syrien

Over hele landet blev der søndag samlet ind til mennesker i nød. Også i Syd- og Sønderjylland var indsamlerne ude med raslebøsserne for Røde Kors.

Regnen kunne ikke holde indsamlerne væk fra dagens Røde Kors indsamling. Foto: Heidi Rasmussen, TV SYD

Selvom søndagens vejr var en våd affære, så var borgere i Haderslev stadig ude og stemme dørklokker og vifte med indsamlingsbøssen til Røde Kors’ landsindsamling.

Indsamlingen foregår som altid den første søndag i oktober, og pengene går blandt andet til børn og familier som har brug for hjælp i borgerkrigsramte Syrien.

I Haderslev var Marie Skovsbøl og Anne Sofie Kerstens mødt op for at samle ind.

00:39

Marie Skovsbøl og Anne Sofie Kerstens fra Haderslev var nogle af dem, der brugte søndagen på at samle ind til Røde Kors.

Luk video

Ifølge formanden for Røde Kors i Haderslev bruger mange søndagen på at samle ind for at få en hyggelig oplevelse sammen.

- Man er med til at gøre en forskel. Man får noget hyggeligt samvær og tre timer med noget andet end den almindelige dagligdag. Samtidig så får man det lille skulderklap at have samlet ind til et godt formål, siger Klaus Brender til TV SYD.

Det lykkedes Marie Skovsbøl og Anne Sofie Kerstens at samle 1.240 kroner ind på tre timer og på landsplan blev der indsamlet 19,4 millioner kroner.