TV der bevæger dig

Udbetaling Danmark kan give 150 nye jobs

Når den nye statslige institution, Udbetaling Danmark, åbner i Haderslev om et års tid, vil det give mellem 100 og 150 mennesker mulighed for et nyt arbejde. Haderslev kommune er igang med at lave kursusforløb.

Skitse til Udbetaling Danmarks bygning på havnen i Haderslev. Ventes færdig om et år.

 Udbetaling Danmark skal fremover stå for alle udbetalinger, bl.a. pensioner. De fleste af medarbejderne vil blive overflyttet fra kommuner, som fremover ikke skal stå for udbetalingerne.

Nogle tidsbegrænsede

Men for det nye center i Haderslev tyder prognoserne på, at der vil blive åbnet for mellem 100 og 150 nye medarbejder, bl.a. ledige. En del af disse stillinger vil kun være midlertidige.

- Selvom der for en del af de nye stillinger er tale om tidsbegrænsede ansættelser, er det en enestående mulighed for, at blandt andet ledige inden for kontorområdet igen får fodfæste og et netværk til at komme videre, hvis det ikke lykkes at få fastansættelse i Udbetaling Danmark, siger arbejdsmarkeds- og stabschef i Haderslev Kommune, Helge Gellert.

Laver kurser

Kursuscentret, Haderslev Handelsskole, VUC Sønderjylland og Haderslev Kommune er  sammen med Udbetaling Danmark ved at sammensætte et uddannelsesforløb, der skal gøre kandidaterne klar til at varetage jobbene.

- For at give de kommende kandidater den bedst mulige tilgang til jobbet, er der fra skolernes side i samarbejde med Udbetaling Danmark ved at blive sammensat et program, der som udgangspunkt afklarer kandidaternes behov for opkvalificering, så det giver den mest målrettede tilgang til jobbet, siger Helge Gellert.

Han understreger, at kurserne ikke er en garanti for job hos Udbetaling Danmark, men at det er en klar fordel at målrette indsatsen for de kandidater, der ikke har nogen forudgående erfaring på området.

Til Erhvervs- og Uddannelsesmessen den 1. november 2011 i Kulturhuset Harmonien vil Udbetaling Danmark desuden have en stand med på messen, hvor man kan høre mere om mulighederne for job hos Udbetaling Danmark.

Udbetaling Danmark Centret i Haderslev kommer til at ligge på Haderslev Havn, hvor ATP i øjeblikket er i gang med at få opført en ny bygning.