TV der bevæger dig

Ung mand dømt for skolevold

En 24-årig mand er torsdag idømt seks måneders fængsel for vold og trusler mod to lærere på Sønder Otting Skole i Haderslev.

På Sdr. Otting Skole mødte to unge mænd op for at tale et alvorsord med skolelederen. Det udviklede sig til vold mod to lærere. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Den 24-årige mand fra Haderslev har siddet varetægtsfængslet i fire uger, og er torsdag ved Byretten i Sønderborg idømt seks måneders ubetinget fængsel for vold og trusler mod to skolelærere på Sønder Otting skole, Kløvermarken i Haderslev.

Hændelsen fandt sted den 20. september, hvor en lærer blev tildelt flere knytnæveslag, og en lærer blev skubbet.

Den tiltalte erkendte delvist punkterne i anklageskriftet, og har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke sagen.

Den 24-årige blev dømt i henhold til dels straffelovens paragraf 119 om vold mod offentligt ansatte, og dels straffelovens paragraf 123 om trusler mod vidner.

Politiet leder fortsat efter en 20-årig gerningsmand, der deltog i overfaldet på de to lærere. Noget tyder dog på, at den eftersøgte allerede har hyret en forsvarsadvokat, fordi han er klar over, at politiet leder efter ham. 

Læs også 24-årig mand anholdt for vold mod lærere

Læs også Eftersøgt fra skolevold: 20-årig har fået forsvarsadvokat