Unge skal flyttes fra kontanthjælp til uddannelse

Næsten 8000 unge under 30 bliver berørt i TV SYDs sendeområde, når den nye kontanthjælpsreform træder i kraft 1. januar 2014. Og for omkring halvdelen af de unge betyder det en drastisk nedgang i deres indkomst.

Kontanthjælpsreformen, som et bredt politisk flertal står bag, betyder, at der fra 1. januar 2014 kommer nye ydelser og satser for unge under 30 år.

Unge under 30 år uden uddannelse får uddannelseshjælp på niveau med SU i stedet for kontanthjælp, der i dag er på 10.500 kroner, hvis du er fyldt 25 år, mens SU-satsen i 2014 er 5.839 kroner.

Tanken med reformen er, at alle unge skal have en uddannelse. Kontanthjælpen bliver derfor afskaffet for alle unge under 30 år, der ikke har en uddannelse og erstattet af en ydelse, der hedder uddannelseshjælp ? svarende til SU.

Hvis du er under 30 år, vil du inden 1. januar, på baggrund af dit uddannelsesniveau, blive visiteret af dit jobcenter til at tilhøre en af kategorierne: uddannelsesparat; aktivitetsparat eller jobparat. Disse kategorier vil have indflydelse på, hvilken ydelse du vil være berettiget til efter 1. januar. Du bliver indkaldt til en samtale i dit jobcenter om, hvilke konsekvenser kontanthjælpsreformen har for dig.

link