Unge søstre åbner isbutik

Søster Is er det oplagte navn til en iscafé, som tre søstre har åbnet i Haderslev. Isen laver de selv af naboens mælk.

Succesen var til at få øje på i lørdagens solskin. Køen strakte sig langt hele dagen uden for den nye butik på Jomfrustien i Haderslev.

- Det var helt vildt. Vi kunne ikke helt følge med, selvom vi lavede frisk is hele dagen og fik kørt mere mælk ind til caféen.

Det fortæller søstrene Sofie og Signe Holm Hansen i munden på hinanden. 

Søndag er det blevet hverdag igen, med slud og sne og dermed lidt færre kunder. Men dog mange, der ikke kunne komme til på åbningsdagen.

Kager og iværksættere

Sofie på 18 har været bidt af en gal kagerulle, siden hun var 12. Så hun ville oprindeligt gerne sælge kager, men i familierådet blev de enige om, at det nok var mere populært at satse på en isbutik.
I Haderslev er der ikke en rigtig isccafé, så her har de tre søstre fra Rødding valgt at åbne deres første forretning.

De har tidligere solgt donuts fra en lille vogn, så det er ikke deres første erhvervseventyr. 

Nu har de smidt alle deres sparepenge i projektet med at sælge hjemmelavet is.


Selvstændighed

Signe på 20 er lige blevet færdig med at gå på Vejen Business College og tager et sabbatår bag disken, mens Sofie læser færdig det samme sted. En skole, hvor der bliver skubbet godt på iværksætterdrømmene.

- Vi ved godt, at vi skal gå helt og fuldt ind i det her, fortæller Sofie Holm Hansen, mens hun holder øje med sukkermassen, der om lidt skal i guffen.

Søstrene Sofie og Signe har travlt med at producere og sælge frisk is.
Søstrene Sofie og Signe har travlt med at producere og sælge frisk is.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Mælk fra naboen

-Vi vil bruge gode råvarer i vores is. Mælken får vi fra vores nabos jersykøer, og de forskellige smage laver vi selv. 

Kun vaflerene køber de ude. Ind til videre. Planen er, at der skal laves bl. a. belgiske vafler, som skal serveres i caféen, når butikkerne må have gæster inden døre igen.

- Vi er ikke så bange for coronasitiuationen. Vi laver fødevarer, så vi kan få lov til at holde åbent. Nu kommer vi stille og roligt i gang, og så kan vi få siddende gæster ind lidt senere.

De seneste 14 dage har hele bestyrelsen, det vil sige søstrene og deres forældre, haft travlt med at male og indrette butikken.

Den ældste søster, Ditte Holm Hansen, arbejder i Norge, så hun har fået tjansen med at ordne regnskabet.

Der må kun være tre kunder i butikken ad gangen.
Der må kun være tre kunder i butikken ad gangen.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD