Utilfredse asylansøgere er nu indkvarteret i teltlejr

De sidste fire asylansøgere har nu ladet sig indkvartere på asylcentret ved Vilstrupvej i Haderslev, efter de fredag spærrede en vej.

Vilstrupvej i Haderslev er nu ryddet for asylansøgere. De sidste fire utilfredse asylansøgere har lørdag omkring middag besluttet sig for at lade sig indkvartere i teltlejren ved beredskabscenteret i Haderslev på Vilstrupvej. Det oplyser Charlotte Hede, der er netværksmedarbejder ved asylcenteret.

- Vejen er helt ryddet nu, og de er alle gået indenfor i asylcentret, siger Charlotte Hede.

Politiet afspærrede fredag aften et område på Vilstrupvej i Haderslev, fordi nogle asylansøgere havde taget ophold på vejen. Omkring en fjerdedel af en større gruppe på 60 asylansøgere blokerede vejen for at protestere over indkvartering og mad på asylcenteret i Haderslev. I løbet af aftenen lod hovedparten sig dog overtale til at indkvartere, men fire overnattede altså på fortovet på vejen.

- Der har været en dialog med dem, og nu tager vi det bare med ro. De er kommet ind på asylcentret, hvor de kan få et bad, noget mad og en seng at sove i, siger Charlotte Hede.

Det er Jammerbugt Kommune, der står for driften af asylcenteret i Haderslev. Teltlejren er placeret på boldbanerne på Beredskabsstyrelsens område og er beregnet til at huse enlige mænd blandt asylansøgerne. Den blev etableret i juni sidste år.