TV der bevæger dig

Vækkede 69-årig for at hjælpe røveri-offer

Politiet vækkede en 69-årig kvinde i Fjelstrup og bad hende hjælpe en 24-årig mand, som stod ved hendes hus og blødte fra armen efter et røverisk overfald.

Det var her i Fjelstrup, at en 24-årig blev frarøvet sin bil. En 69-årig beboer blev vækket af politiet og bedt om at hjælpe offeret. Foto: Google Streetview

- Det gjorde hun straks, fortæller vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD. Hun hjalp den unge mand, indtil ambulancen kom. Det var rigtig flot.

Den 24-årig mand blev stukket i armen, da han ved midnat blev udsat for et røveri ved Fjelstrup nord for Haderslev. Røveren stak af i mandens bil, men blev anholdt på vej mod Fyn en time senere.

Den 24-årige blødte en del fra armen, og han var også blevet truet til at aflevere sin mobiltelefon. Røveren havde ikke taget kærestens mobiltelefon.

- Og selv om den var låst, så kan man stadig ringe 112, forklarer vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD. Vi kunne høre, at han ikke havde det så godt, så vi fik ham til at fortælle hvilket husnummer, han stod ved. Så ringede vi til beboeren.

Røveriet skete ved Fjelstrup, øst for Christiansfeld kl. 0.10. Røveren forsøgte at true den 24-årige til at udlevere bilnøglerne og mobiltelefonen. Da han ikke makkede ret, stak han den 24-årige i armen.

Røver og offer havde tilsyneladende været til fest sammen, og bilens ejer havde tilbudt at give den anden et lift. Politiet ved ikke med sikkerhed, om de to mænd kender hinanden.

Politiet efterlyste bilen, en rød VW Golf. Den blev efter få timer stoppet af Sydøstjyllands Politi nær Taulov. Her forsøgte bilen at køre af motorvejen. To patruljevogne kørte bag det eftersøgte køretøj, mens en politibil i civil ventede ved afkørslen. Dermed blev bilen lukket inden mellem de tre vogne.

I bilen sad tre personer, der alle blev anholdt uden dramatik, hvorefter politiet gik i gang med at lægge puslespillet. Ifølge vagtchefen er den 24-årige mand dog indtil videre udpeget som den mistænkte bag røveriet.

- Vi er ved at udrede trådene, siger Erik Lindholdt til TV SYD. Men det ser ud til at røveren har samlet de to op efter overfaldet.

- Det tyder på, at det er den 24-årige, der er gerningsmand. Han kørte også bilen. Manden medbragte to passagerer, som også er anholdt, men de har nok ikke været med ved røveriet. Det drejer sig om en 19-årig kvinde og en 22-årig mand, siger Erik Lindholdt.

Det 24-årige offer blev ikke alvorligt såret under røveriet.

Politiets jurister vurderer i dag, om den anholdte 24-årige skal fremstilles i grundlovsforhør.

Kvinden er fra Fredericia, mens den 22-årige er fra Odense.