Vandt pris med desinfektion af rulletrapper

Et apparat, som desinficerer gelænderet på rulletrapper fik en førsteplads i DM i entreprenørskab. Tre elever fra Haderslev Handelsskole har fået ideen.

De tre elever fra Haderslev stillede op i kategorien Society and Globalization. Deres opfindelse, EscaClean, desinficerer gelænderet på rulletrapper, så risikoen for at blive smittet med baktierier på offentlige arealer bliver mindre.

- Vi er helt forbløffede og havde slet ikke regnet med det her, siger gruppen i en pressemeddelelse. Men vi var meget ambitiøse, da vi gik ind til projektet her, og så har vi fået meget positiv feedback undervejs, så det her er et skub til at komme rigtigt i gang.

178 elever fordelt på 44 hold fra danske ungdomsuddannelser deltog i konkurrencen, som blev holdt i Industriens Hus torsdag. Fonden for Entreprenørskab ? Young Enterprise står sammen med Dansk Industri, Nordea og Nordeas Iværksætterfond bag.

Esktra hård

Konkurrencen var ekstra hård i år, konstaterer dommerne.

- De unge er i år nået længere med deres idéer og produkter, end vi har set tidligere år, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab ? Young Enterprise. For flere af de unge er det gået fra et skoleprojekt til at blive et egentligt karrierevalg.

Konkurrencen foregik i Industriens Hus.
Konkurrencen foregik i Industriens Hus.