Vidne til biljagt: - Bilisten kørte med en afsindig hastighed

En håndfuld politibiler var tirsdag formiddag med i en biljagt, der startede inde i Haderslev og sluttede ved Genner. 30-årig mand sigtes for vanvidskørsel

Klokken lidt over 9 tirsdag var Sessejla Christensen på vej til sit hjem i Genner, da hun så to politibiler komme kørende mod hende i modsatte vejbane.

- Jeg kom kørende fra Hoptrup på Haderslevvej, hvor jeg først mødte to politibiler på vej mod Hoptrup. De kom med udrykning og i mega høj hastighed, fortæller hun.

Biler kørte sammen

Men det var kun starten. Kort tid efter blev hun overhalet af en bilist, der 2kørte med en afsindig hastighed". I hælene på bilisten var de to patruljevogne, hun tidligere havde set køre i modsatte retning, samt yderligere tre patruljevogne.

- Lige efter at han overhalede mig, mistede han kontrollen over bilen og drejede rundt på vejen, hvorefter alle politibilerne kørte ind i ham for at blokere flugtvejen. Politibilerne kørte også ind i hinanden for at lukke ham helt inde, siger Sesselja Christensen fra Genner.

30-årig sigtes for vanvidskørsel

En 30-årig mand fra Haderslev vil i morgen, onsdag, klokken 08.30 blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg.

Manden er sigtet for blandt andet vanvidskørsel, narkokørsel, kørsel i frakendingstiden, for at have sat andres liv i fare og vold mod politiet ved påkørsel af patruljevogne. Det opolyser Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag eftermiddag.

Ved ni tiden i morges bemærkede en patrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi mandens kørsel. En kontrol af nummerpladen på bilen viste, at nummerpladen var stjålet. 

Da patruljen gjorde tegn til, at manden, der kørte i en VW Passat, skulle standse, forsøgte han i stedet at køre fra politiet.

Fra Chr. Xs Vej blev bilen forfulgt ad Jomfrustien og Storegade og videre ad omkørselsvejen mod syd ad den gamle hovedvej. Allerede inde Haderslev ramte flugtbilen en kantsten og punkterede på et fordæk, men det stoppede ikke vanvidskørslen

I Haderslev strejfede flugtbilen også en anden bil.

Sigtes for 40 forseelser

Den 30-årige kørte gennem bymæssig bebyggelse i Hoptrup med cirka 140 kilometer i timen og videre mod Genner. Undervejs slingrede han frem og tilbage på vejen for at forhindre patruljevognene i at komme ind foran ham.

På et tidspunkt skred flugtbilen ud og havnede på tværs af vejen, hvor tre patruljevogne lukkede Passaten inde. Alligevel kørte den 30-årige frem og tilbage i et forsøg på at skubbe patruljevognene væk. Det lykkes dog ikke, og han blev anholdt.

I alt er manden sigtet for omkring 40 forhold. Bilen er beslaglagt med henblik på afklaring af ejerforholdet og eventuel konfiskation.