3F i polsk annoncekampagne

Polsk mand i tragisk arbejdsulykke i Hedensted bliver nu brugt af fagforbundet 3F: Pas på i Danmark, lyder budskabet.   

Gennem annonce og videooptagelser advarer fagforbundet 3F i dag polske håndværkere mod at tage usikkert arbejde i Danmark. 
Det er simpelthen for farligt, mener 3F, der har lavet videooptagelser og interviewet den nu 45-årige invalid polsk bygningshåndværker Adam Szaj.  

Invalid

Adam Szaj blev invalideret da han i september sidste år faldt igenenm et ovenlysvindue og faldt syv meter ned på et betongulv.
- Den udenlandske arbejdskraft har i mange år været groft underbetalt og levet under usle forhold, som ikke er i orden. Overenskomster og reglerne for arbejdsmiljøet bliver ikke overholdt. siger Peter Hougård Nielsen, der er formand for byggegruppen i 3F.

Iltslange i halsen

Den 45-årige polske håndværker, der længe var indlagt på Skejby Sygehus i Århus og som siden er bragt hjem til Poznan, er resten af sit liv afhængig af en iltslange, som er boret ind i hans hals. Ved faldet blev Adam Szaj lam i det meste af kroppen. Arbejdsulykken kunne have været forhindret, hvis de danske regler om arbejdsmiljø og sikkerhed havde været fulgt, hvilket ikke skete, mener 3F.