TV der bevæger dig

Anna går på lederskole i sin sommerferie

42 måske fremtidige ledere har brugt en uge af deres sommerferie på træner- og lederkursus for juniorer.

- Jeg har lært, at man ikke skal være bange for at åbne op, og at man skal tage chancen, siger Anna Langagergaard, der drømmer om at blive træner eller leder. Foto: Pernille Leftes

Nogle unge drømmer om at blive den nye Lionel Messi eller Mikkel Hansen. Andre drømmer om at blive deres træner.

En af dem, der drømmer om det sidste, har netop brugt en uge af sin sommerferie på et træner- og lederkursus for juniorer på Hellebjerg Idrætsefterskole.

- Nu har kursuslederne givet mig noget, og så kunne det være fedt at give andre en god oplevelse, siger Anna Langagergaard, der til daglig spiller håndbold.

- Man skal ikke være bange for at åbne op

På kurset vil KFUMs Idrætsforbund give kursisterne både personlige, sociale og idrætslige kompetencer, som de kan tage med tilbage til deres klubber.

- Jeg har lært, at man ikke skal være bange for at åbne op, og at man skal tage chancen, siger Anna Langagergaard.

Også Tobias Dürr Grue, der spiller badminton, drømmer om at blive leder.

- Man lærer meget som person. Man udvikler sig, fortæller Tobias Dürr Grue.

Juniorkurset er første trin på KFUMs Idrætsforbunds træner- og lederuddannelse, og her er de unge blandet på tværs af deres sportsgrene.

Kommer tilbage næste år

Selvom de kommer med forskellige baggrunde fra volleyball, håndbold, fodbold, badminton, bordtennis og gymnastik, så er de på samme kursus, hvor de skal lære om basale lederegenskaber og foreningsliv.

- Vi sætter stor pris på at involvere børnene, men det behøver ikke være idrætsspecifikt. Det, vi arbejder med på juniorkurset, er en basal lederuddannelse, ligegyldigt hvilken idræt de dyrker, siger Erik Lorentzen, der er udviklingskonsulent hos KFUMs Idrætsforbund.

Hvis kursisterne skal gennemføre hele træner- og lederuddannelsen, skal de vende tilbage til Hellebjerg Idrætsefterskole de kommende år. Der er i alt fem trin på uddannelsen.

Både Anna Langagergaard og Tobias Dürr Grue fremhæver det sociale og mødet med en masse nye mennesker ved kurset. Og begge er klar til at komme igen næste sommer.

- Jeg har fået så mange nye venner. Det er så fedt, siger Anna Langagergaard.

Mest sete på tvsyd.dk