TV der bevæger dig

Annie er nordisk mester i blomsterbinding

32-årige Annie fra Tørring Blomster er netop vendt hjem fra Helsinki, hvor hun sammen med sit hold vandt den store konkurrence Floral Helsinki.

Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Annie Ladefoged fra Tørring Blomster er netop vendt hjem fra Finland som nordisk mester i moderne blomsterbinding - en titel hun deler med sit hold. Sammen med tre andre blomsterbindere vandt hun konkurrencen Floral Helsinki.

-Det er fuldstændig surrealistisk. Jeg kan jo næsten ikke være i min krop, siger Annie Ladefoged til TV SYD.  

Annie Ladefoged har været i faget i 18 år og startede allerede som 13-årig som fejepige i butikken. Hun beskriver sig selv som en meget kreativ pige, der altid har kunnet lide at klippe ting i stykker og sætte dem sammen igen.

-Jeg tænker i billeder, når jeg selv skal få en ide. Jeg prøver at tænke lidt skævt og anderledes. Man må godt være lidt fræk, når man er i konkurrence, siger hun.

Mette Fisker Hougaard, ejer af Tørring Blomster, har fulgt Annie Ladefoged i alle årene og har set et en stor udvikling.

-Hun er meget nytænkende, vil det her fag og er glad for at være i det. Hun blomstrer år for år med den måde, hun arbejder på, siger Mette Fisker Hougaard.

Den 32-årige blomsterbinder drømmer om flere konkurrencer, så hun kan blive endnu dygtigere og selvtilliden større.