TV der bevæger dig

Astrid Krag: Jeg har ikke besluttet mig

Sundhedsminister Astrid Krag har endnu ikke besluttet, om hun vil forsøge at blive formand for SF.

04:30

Astrid Krag fotograferet da hun indviede nyt fødeafsnit på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg sammen med regionsrådsformand Carl Holst.

1 af 2

Villy Søvndal er færdig som formand for SF, og derfor skal der nu findes en ny person til at stå i spidsen for regeringspartiet.

Villys dag

Ifølge både TV 2 News og DR skulle sundhedsminister Astrid Krag være klar til at kæmpe om hvervet, men det passer altså ikke, skriver ministeren på sin Facebook-profil.

- I dag skal handle om Villy. Jeg har ikke gjort min stilling klar, trods TV2 åbenbart har erfaret det, lyder det fra ministeren.

Hun har imidlertid store roser til den afgående formand.

- Du blev hånet og latterliggjort, da du kom til. Men du stod ved dig selv og dit projekt. Du gjorde kritikerne til skamme og samlede partiet om det, som alle dømte umuligt: At erstatte Lars Løkke og Pia Kjærsgaard med en ny regering med deltagelse af SF.

- Uden dig var vi ikke kommet så langt. Uden dig ville SF ikke stå med mere indflydelse end nogensinde før til at påvirke Danmark i en mere retfærdig, solidarisk og grøn retning.

Forandrede SF

- Villy forandrede SF. Og i dag er alle SF?ere med til at forandre Danmark. Det skal du have uendeligt meget tak for, skriver Krag.

På et pressemøde fredag formiddag siger Søvndal, at der inden for et par uger vil være fundet en ny formand for partiet.