TV der bevæger dig

Baglandet bakker op om brud med parti-linjen om asyl-stramninger

Der er opbakning fra baglandet i Hedensted til, at lokalt S-folketingsmedlem går mod i sit parti om asyl-stramninger.

01:27

Hør, hvad Johnny og Inga Sørensen siger til, at Daniel Toft Hansen tirsdag går imod sine partifæller i Socialdemokratiet ved afstemningen om asylstramninger.

Folketingsmedlem for Socialdemokraterne, Daniel Toft Jakobsen fra Øster Snede ved Hedensted, stemmer tirsdag eftermiddag mod sit parti, når Folketinget skal vedtage en række asyl-stramninger.

Daniel Toft Jakobsen, stemmer imod parti-linjen, da han mener, at det er dybt skadeligt, at flygtninge fremover skal vente i tre år på familie-sammenføring.

37-årige Daniel Toft Jakobsen, der blev valgt ind i Folketinget den 18. juni sidste år, hvor han repræsenterer Favrskov-kredsen - men også ved valget var "skygge-kandidat" i Hedenstedkredsen. Indtil han fik sæde i Folketinget var han medlem af byrådet i Hedensted Kommune.

Og baglandet i Hedensted er helt på linje med Daniel Toft Jakobsen om bruddet på partidisciplin.

-  Vi bakker Daniel fuldstændig op i hans beslutning om at stemme imod asylstramningerne.  Det er vigtigt at huske på, at der er et menneskeligt aspekt og nogle konsekvenser af alle lovforslag, siger formand for Socialdemokraterne i Hedensted Kommune, Inga Sørensen til TV SYD.

Byrådsmedlem i Hedensted Kommune,Johnny Sørensen, bakker 100 procent op om, at det lokale folketingsmedlem holder fast i sin personlige overbevisning.

-  Vi har diskuteret beslutningen med Daniel og opfordret ham til at stemme, som han selv synes, og ikke som partiet gerne vil have, siger Johnnny Sørensen til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk