Borgmester garanterer jobsamtale - 3F tvivler

I Hedensted skal kontanthjælpsmodtagere ikke frygte, at flygtninge tager de job, der er. Borgmesteren lover samtale til alle. 3F-formand skeptisk.

Hvis kontanthjælpsmodtagerne i Hedensted mandag kl. 09.00 tropper op på kommunen, lover borgmester Kirsten Terkilsen (V), at alle vil få en jobsamtale på en lokal virksomhed indenfor 14 dage. 

I Hedensted er der nemlig ufaglærte job nok til både de nyankomne flygtninge og til arbejdsløse danskere, mener kommunen. Men sådan forholder det sig ikke hos fagforeningen 3F, der har godt 100 ledige medlemmer i kommunen.

- Det tror jeg ikke på. Det bygger jeg på, at de, der er til rådighed, ikke nødvendigvis kan gå lige ind i de job, der er. Men jeg ville da kun blive positivt overrasket og glad, hvis det kan lykkes, siger formanden for3F Hedensted, Ole Hansen,til TV SYD og tilføjer:

- Hvis det lykkes hende at skaffe job til alle, skulle hun da ikke sidde i Hedensted, men derimod på Christiansborg og løse hele landets problemer med beskæftigelse, siger han.

Diskussionen i Hedensted kommer samtidig med, at regeringen har indledt trepartsforhandlingerne med bl.a.  det mål, at flere flygtninge og familiesammenførte kommer i job. Noget som Hedensted Kommune har gode erfaringer med.

Regeringen er repræsenteret af statsminister Lars Løkke Rasmussen, fagbevægelsen af LO, og arbejdsgiverne er repræsenteret af Dansk Arbejdsgiverforening (DA).