Børnetallet falder på trods af flere tiltag

Hedensted Kommune har lavet flere tiltag, der skal få flere småbørn til kommunen. På trods af det er antallet af småbørn i kommunen faldet.

Vi får færre børn. Særlig slemt står det til med antallet af småbørn i Hedensted Kommune. Fra 2010 til 2017 er antallet af børn mellem 0 og 4 år i kommunen faldet med godt 600.

I 2010 var der 2.952 børn mellem 0 og 4 år i kommunen. I 2017 var det tal faldet til 2.329. Hedensted Kommune har ellers iværksat flere tiltag, der skal få flere småbørnsforældre til at flytte til kommunen.

- Vi er også glade for ældre mennesker, det er ikke det, men børnefamilier er dem, der sikrer vores daginstitutionsmiljø, vores folkeskoler og alt andet vi gerne vil have, der skal trives i kommunen, siger Hans Kristian Skibby, 2. Viceborgmester (DF), Hedensted Kommune.

quote

Vi er glade for at bo her, og vi har lavet et hjem, vi er glade for at bo i, så vi har ikke umiddelbart nogen planer om at skulle videre lige foreløbigt.

Stephan Skov Dalsgaard, tilflytter til Hedensted Kommune. 

Kommunen har sat gang i flere initiativer for at lokke børnefamilierne til kommunen. De bruger blandt andet penge på markedsføring, gratis bleer i institutioner og kommunale byggegrunde, så kommunen kan lave nye boligområder.

Billige boliger fik familie til at flytte

Det er især børnefamilier fra nabokommunerne, de vil have til at rykke ind. For syv år siden rykkede Louise Rønsholt og Stephan Skov Dalsgaard fra Vejle til Hedensted, og for to år siden blev de til en familie på tre.

Der var især boligpriserne, der fik dem til at flytte til Hedensted.

- I forhold til at købe en lejlighed i Vejle, så kommune vi få et helt hus her til samme pris, siger Louise Rønsholt.

De mener, kommunen gør meget for småbørnsfamilier, og de har ikke planer om at flytte fra Hedensted Kommune.

- Vi er glade for at bo her, og vi har lavet et hjem, vi er glade for at bo i, så vi har ikke umiddelbart nogen planer om at skulle videre lige foreløbigt, siger Stephan Skov Dalsgaard.

Hans Kristian Skibby erkender, at han gerne så flere småbørnsfamilier flytte til kommunen. Men han mener ikke, kommunen skal gøre mere for at vende udviklingen.

- Vi skal jo ikke bruge alle pengene på at servicere dem, der ikke bor her, men som gerne vil flytte hertil. Vi skal jo også sørge for, at det, der er her, det virker optimalt, siger Hans Kristian Skibby.