Bosted politianmeldt for at låse beboer inde

Autismetilbuddet Bækketoften i Hedensted er blevet meldt til politiet af Socialtilsyn Midt. Et tilsyn afslørede, at en beboer ikke kunne komme ud af sin bolig.

Efter et tilsyn er bostedet Bækketoften i Hedensted nu politianmeldt, og to ledere er blevet fritaget fra tjeneste.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

En 25-årig kvinde med udviklingshæmning og svær autisme kunne ikke komme ud af sin bolig. To af dørene i hendes bolig var låst efter aftale med Socialtilsyn Midt for at skærme kvinden. En tredje dør, som førte ud til en gårdhave, skulle dog have været åben, men det var ikke tilfældet, da Socialtilsyn Midt kom forbi 22. august. 

Efter en ombygning af Bækketoften var der endnu ikke blevet monteret et håndtag i døren. Beboeren har derfor ikke kunne bruge døren i to måneder - et problem man har været klar over på centeret.

I følge pressemeddelelsen har den 25-årige beboer mindst tre gange i timen haft besøg af personale og har døgnet rundt kunne tilkalde hjælp til at forlade boligen. Hun har været på ture og deltaget i aktiviteter.

- Det er ingen undskyldning for den her fejl. Det vedgår vi, og vi beklager rigtig meget, siger Erik Corfitz Petersen, der er chef for Specialområde Autisme, som Bækketoften hører under, til TV SYD.

Det manglende håndtag blev monteret dagen efter tilsynsbesøget.

- Vi har indskærpet alle de andre afdelinger, at lignende forhold ikke må finde sted, og det er også fremadrettet et fokuspunkt, siger Erik Corfitz Petersen. 

 De to ledere, der er blevet fritaget fra tjeneste, er indkaldt til en tjenstlig samtale. Sagen vil i øvrigt blive drøftet på det førstkommende møde for afdelingsledere i Specialområde Autisme.