TV der bevæger dig

Bulldozere skal rydde hurtigere op på motorveje efter uheld

Tirsdag væltede en lastbil på E45, og motorvejen var spærret i syv timer. Prisen for oprydning er opgjort til op mod 15 millioner kroner. Dansk Industri vil nu have, at bulldozere skal sættes ind for hurtigt at kunne rydde vejene.

Motorvej E45 var tirsdag lukket i omkring syv timer før den kort før middag blev genåbnet. Det er alt for dyrt samfundsøkonomisk, siger Dansk Industri, som vil have sat bulldozere ind på de danske mototveje, så oprydning efter uheld kan gå hurtigere. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Ofte lammer havarerede lastbiler trafikken på de store motorveje. Tirsdag var motorvej E45 helt lukket i det sydgående spor ved Hedensted i syv timer.

Det er alt for dyrt for samfundet, siger direktør i Dansk Industri Michael Svane (DI) til JyllandsPosten.  

Læs også Lastbil væltede hen over autoværn og spærrer nu motorvej

Han vil have sat bulldozere ind for at rydde vejene, så transport af varer og personer kan komme igang langt hurtigere efter sådanne uheld.

DI har regnet på omkostningerne ved den ene ulykke ved Hedensted og vurderer, at prisen er et sted mellem 12 og 15 mio. kr.

- Det er jo helt hen i vejret rent samfundsøkonomisk, siger Michael Svane, til JyllandsPosten, og han er ikke i tvivl om, hvad der skal til:

- Vi skal have placeret et antal bulldozere eller redningskøretøjer langs motorvejene, så de hurtigt kan sættes ind og skubbe havarerede lastbiler væk, siger han til avisen. 

Læs også Forulykket lastbil endelig fjernet efter to døgn