TV der bevæger dig

Bureaukrati koster en formue

Entreprenør fra Hedensted har fundet sin stjålne gummiged i Polen. Den bliver stående, fordi skrankepaver i det polske politi ikke vil give den fri.

02:02

Her står den stjålne gummiged fra Løsning - og det polske politi synes, den står ganske godt.

1 af 2

Det er et simpelt tyveri, som nu har udviklet sig til en dyr affære for en entreprenør fra Løsning i Hedensted Kommune. Direktør Kent Laursen fra firmaet Ejvind Laursen A/S siger, at forsikringen er i orden. En skjult sender var monteret i maskinen, og det er årsag til, at den er fundet igen.

Et par tusinde om dagen

Men det polske politis bureaukrati forhindrer, at gummigeden bliver sendt tilbage til Danmark. I mellemtiden er han nødt til at leje en anden gummiged, og det koster et par tusinde kroner om dagen.
  
Normalt tager det mindst tre uger at få de polske myndigheder til at frigive et stjålet køretøj til hjemtransport. Men dette tilfælde ser ud til at blive mere langvarigt.

Kent Laursen synes, det er ret utroligt, hvad der foregår - eller ikke foregår. Han er ikke den eneste, der møder problemet, for det er stigende, og forsikringsbranchen har fire fuldtidsansatte til at finde stjåle biler, lastbiler og maskiner i østlandene.