TV der bevæger dig

Chefen tilbød at betale Brians vægttab

Kampen mod kiloene kan være hård. For Brian Andersen kom der hjælp fra en lidt uventet kant.

04:48

For mange overvægtige er det svært at komme igang med at tabe sig. Men hvis arbejdsgiveren tilbyder at betale et kursus kan det være en stor hjælp.

Brian Falk Andersen (t.v.) var glad for, at hans chef tilbød ham at betale på et kursus, så han kunne tabe sig. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD.

1 af 2

En dag prikkede smed Brian Falk Andersens chef ham på skulderen. Chefen tilbød at betale for et uges kursus på Castberggård, der har fokus på motion og kost, så han kunne få hjælp til at tabe sig. Han blev glad for tilbuddet og takkede ja.

Jeg tog imod det med kyshånd, for det var ved at være på tide, at der skete noget, jeg bliver jo ikke yngre

Brian Falk Andersen, smed, Hedensted

-Jeg tog imod det med kyshånd, for det var ved at være på tide, at der skete noget, jeg bliver jo ikke yngre, siger Brian Falk Andersen til TV SYD.

Det er nu syv uger siden, at Brian Falk Andersen kom tilbage fra kurset. Nu er der længere mellem, at der er sovs og kartofler på menuen, og det har betydet, at han allerede har tabt ni kilo. Han cykler og får hjælp af en app hvor han tæller alle kalorier. Mens vægten er raslet ned, så er det gode humør steget. 

- Det er fantastisk, men det er ikke alle, der får den chance, selvom jeg synes, at alle burde få det som overvægtig, siger Brian Andersen, der er ansat hos Hedensted VVS.

I tolv uger efter kurset mødes deltagerne for at motionere og få vejledning fra kursets eksperter, der tæller en diætist, en psykoterapeut og en fysisk træner.

Kurset kostede 14.000 kroner, og Castberggård afholder det foreløbigt een gang om året. 

I videoen øverst kan du udover Brians chef også møde en kursusdeltager fra sidste år, som har tabt over halvtreds kilo.

Læs også 100 kilo: Kristoffer Jensen er en af Hedensteds mange svært overvægtige borgere

 

Læs også Hedensted er den kommune i Danmark med flest svært overvægtige