TV der bevæger dig

Coronavirus får Hedensted Kommune til at aflyse Grundlovsceremoni

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ikke giver hånd, og det får nu konsekvenser for ansøgere af dansk statsborgerskab.

Arkivfoto.

Flere personer i Hedensted Kommune skulle lørdag være blevet danske statsborgere ved en grundlovsceremoni, men det bliver nu udskudt.

En ny anbefaling fra Sundhedsstyrelsen fraråder at give hånd til andre personer, og det får nu Hedensted Kommune til at udskyde ceremonien på ubestemt tid.  

- Det er rigtig øv, specielt for ansøgere, som ikke bliver danske statsborgere i morgen, siger Kasper Glyngø (Soc.dem), borgmester for Hedensted Kommune.

Læs også Overblik: Disse arrangementer er aflyst på grund af coronavirus

Ved grundlovsceremonien bliver ansøgerne danske statsborgere ved et håndtryk, men på grund af den nye anbefaling ser borgmesteren ikke andre muligheder.

- Nogle kompetente personer har taget stilling til det her, så vi kan ikke gøre andet end at følge anbefalingen, fortæller han.

Han ved ikke, hvornår kommunen kan arrangere en ny grundlovsceremoni, men man vil følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Den næste plantlagte ceremoni er ligger i september.

Skulle du have været til grundlovsceremoni? Send gerne en mail til journalist Thor Hedegaard på thed@tvsyd.dk

Husk at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsen anbefaler fredag 6. marts, at arrangementer med over 1.000 deltagere aflyses eller udskydes måneden ud.

Coronavirus smitter fra person til person. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man vasker sine hænder ofte, at man altid hoster eller nyser i sit ærme, og at man undgår at give håndtryk eller kram til andre personer.

Symptomerne på Coronavirus er hoste, feber eller vejrtrækningsproblemer. Har man de seneste 14 dage været i et land med smittespredning, skal man ringe til sin læge, hvis man bliver syg. Det er vigtigt, man ikke møder op i et venteværelse.

Du kan altid se de opdaterede anbefalinger og hvilke lande, der er spredning på coronasmitte.dk

Mest sete på tvsyd.dk