Dagens smittetal: Én kommune skiller sig ud efter lokal nedlukning

Fredag blev Hvirring sogn i Hedensted ramt af en automatisk nedlukning. Lørdag stiger smittetallet i Hedensted Kommune yderligere.

Smittetallet i Hedensted Kommune er nu oppe på 156,4 smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere. I går var det tal 135 i kommunen, og det er dermed den største stigning i smittetal fra i går til i dag i Syd- og Sønderjylland.

I går blev Hvirring sogn ramt af en nedlukning, fordi et smitteudbrud har ramt Rask Mølle Skole. Skolen er nu lukket som følge af nedlukningen og skal være det i minimum syv dage. Incidenstallet i Hvirring sogn var i går på 1010.

Tre andre sogne tæt ved Hvirring er ramt af for høje smittetryk, det drejer sig om Linnerup sogn, Hornborg sogn og Hatting sogn.

Små ændringer

Udover Hedensted Kommune er der ikke sket store ændringer i smittetrykket i Syd- og Sønderjylland. Det største fald finder man i Billund Kommune, hvor incidenstallet falder med 7,3. Incidenstallet er nu 67,7.

Derudover tager Fredericia Kommune et skridt i den forkerte retning med syv nye smittefælde, hvilket bringer incidenstallet op på 160,2.

Den seneste uge er der registreret 654 nye smittetilfælde i Syd- og Sønderjylland, og det er en stigning fra 620 i går.

Region Syddanmark er dog den region i landet med det laveste smittetryk lige nu. Her er incidenstallet lige nu 56,6.