TV der bevæger dig

To debutanter og en veteran

Skuespillerne går på en kort sommerferie, inden de sidste prøver på sommerspillet i Palsgård ved Juelsminde genoptaget. Blandt dem er to unge debutanter og en veteran, som er sikre: Miss Saigon er en oplevelse.

Rikke Geertsen, Louise Byskov og Lars Mikkelsen glæder sig til at gå på scenen, når "Miss Saigon" har premiere i Palsgaard Slotspark 2. august. De sidste 14 dage før premieren er der prøver hver dag.

Musicalen, der er valgt til årets forestilling, handler om virkningerne af Vietnam-krigen. Og selv om 18-årige Rikke Geertsen og 19-årige Louise Byskov ikke var født dengang, har historien også noget at sige publikum i 2012.

Noget at sige

- Dengang i 1970?erne lå det os fjernt, at Danmark skulle sende soldater i krig i fjerne lande, siger den mere erfarne Lars Mikkelsen (50). Det var noget, amerikanerne gjorde. Siden er vi fulgt ganske godt med, ikke? Derfor har historien om krigens følger helt bestemt meget at sige os i dag. Og musikken, den er helt fantastisk!

Musicalen har været opført verden over, men i 2012 er Palsgaard Sommerspil ene i Europa om at spille ?Miss Saigon?.

Sammenhold

Lars Mikkelsen er til daglig viceskoleleder. Han er heller ikke i tvivl om, at Miss Saigon kan leve op til de foregående års forestillinger.

- Man oplever et sammenhold, en gejst og en arbejdsglæde, som både offentlige og private arbejdspladser kunne lære meget af, siger viceskolelederen med bopæl i Grejs og arbejdsplads i Hornsyld ? og rigtig mange lederkurser på CV?et.

Dansepiger

- Forventningerne er fuldt ud blevet indfriet. Vi har et fantastisk sammenhold, og det vil kunne mærkes, når vi går på scenen, siger Rikke Geertsen fra Rask Mølle, elev i 2. G på Tørring Gymnasium, hvor hun har været med til at spille musical.

Det prøvede Louise Byskov fra Tåning, elev i 2. G på Horsens Statsskole, mens hun var efterskoleelev i Vandel.

Begge er de desuden erfarne gymnaster, så det var dansen, de satsede på, da de tog til audition på årets sommerspil. Men her var det ikke nok at kunne danse ? de skulle også synge.

- Og det er stort at indgå i koret. Vi bliver bedre og bedre, og jeg glæder mig rigtig meget til at vise, hvad vi kan. Det bliver en storslået forestilling, mener Louise Byskov.
?Miss Saigon? har premiere i Palsgaard Slotspark 2. august. De sidste 14 dage før premieren er der prøver hver dag.

FAKTA
?Miss Saigon? er natklubsangerinden Kim, der oplever en kærlighedsnat med den amerikanske soldat Chris, som rejser hjem og først tre år senere erfarer, at der kom et barn ud af hans vietnamesiske affære. Sammen med sin hustru tager han af sted for at hjælpe barnet, men Kim vil have sit barn til det forjættede land, USA. Det viser sig at kræve det ultimative offer.

Mere kultur