Den første podcast om Gudenåen er sat i søen

En ny podcast er netop udkommet med det første afsnit om Gudenåens udspring – fortalt af Glud Museum.

Gudenåen er Danmarks længste å, og den har altid været kilde til liv – som spisekammer, som energikilde, som fragtvej, som bindeled fra stenalderens mennesker til nutidens kanosejlende.

Der er utallige historier at tage fat på om pramdragere, middelalderens klostre, nytænkende ingeniører og oldtidens bopladser. 

Kort før jul gik de de syv kommuner langs Gudenåen - deriblandt Hedensted og Horsens - sammen om at skabe en podcastserie om Gudenåen - og nu er det første afsnit 'Åsteder - fortællinger fra Gudenåen' netop udkommet, skriver websitet Turisme.nu.

Her fortæller Lola Wøhlk Hansen fra Glud Museum om Gudenåens udspring i Tinnet Krat, mens hun også kommer ind på de sagn og historier, der knytter sig til udspringet.

Gudenåen har også fået sin egen stemme, som er indtalt af Anders Baggesen, der er skuespiller ved Aarhus Teater.

- I podcasten har vi valgt at lade de mange videnspersoner på de lokale museer komme til orde. De er dygtige formidlere og kan berette mange interessante historier om, hvilken betydning Gudenåen har haft både før og nu.

- Podcasten kan derfor både appellere til, at folk får lyst til besøge museerne samt de forskellige steder langs Gudenåen, siger Gunhild Øeby Nielsen, som er koordinator for GudenåSamarbejdet og initiativtager til podcasten, ifølge Turisme.nu.

Åsteder - fortællinger fra Gudenåen

  • Journalisterne Lene Grønborg Poulsen, lydland.com og Susanna Sommer, lydguru.dk producerer den
  • Det er planen, at der udgives et nyt afsnit af podcasten hver måned
  • Næste podcast vil være om Uldum Kær og forventes at udkomme i begyndelsen af juni
  • De deltagende museer er: Glud Museum, Horsens Industrimuseum, Horsens Museum, Øm Kloster Museum, Museum Silkeborg, Moesgaard Museum, Energimuseet og Museum Østjylland
  • Formålet med GudenåSamarbejdet, som består af Hedensted, Horsens, Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov og Randers kommuner, er at gøre oplevelserne knyttet til Gudenåen mere synlige og tilgængelige
  • Region Midtjylland har bevilget 245.000 kroner af Kulturpuljen 2018