DF siger nej til formandspost i Hedensted

Folketingsmedlem og byrådsmedlem Hans Kristian Skibby (DF) er vred over, at Dansk Folkeparti ikke har fået en formandspost i et af de politiske udvalg i Hedensted Kommune.

Partiet gik ved kommunalvalget frem med et mandat til fire i byrådet.

Natten efter kommunalvalget 19. november gik Venstre og Socialdemokraterne sammen om en konstituering, der sikrede, at Kirsten Terkilsen (V) fik en ny valgperiode på borgmesterposten.

Dansk Folkeparti har fået formandsposten i børn- og ungeudvalget, men har sagt nej tak.

- Udvalget tager sig af tvangsfjernelse af børn, og det beskæftiger sig ikke med praktisk politik. Hver 6. vælger stemte på os, og derfor er vi berettiget til en udvalgspost i et af de politiske udvalg, siger Hans Kristian Skibby.

Ingen nåde

Dansk Folkeparti var i 2009 med til at sikre, at Kirsten Terkilsen fik borgmesterposten, men hun har ikke tænkt sig at opfylde kravet fra Dansk Folkeparti.

- De har faktisk fået mere, end de er berettiget til. Jeg tror mere det handler om, at Dansk Folkeparti ønsker at profilere sig på en mere politisk post, så de får en platform til næste folketingsvalg, siger borgmesteren.

Hun henviser til, at Dansk Folkeparti ikke er en del af budgetaftalen og aftalen om en ny struktur for kommunens organisation. Partiet ville heller ikke være med i et valgforbund sammen med Venstre.

I Sønderborg sidder Venstre i samme situation som Dansk Folkeparti i Hedensted. Venstre-folkene i Sønderborg fik heller ikke væsentlige poster, selv om partiet gik frem ved valget.