TV der bevæger dig

DMI: Du vågner til et snehvidt landskab lørdag morgen

Lørdag morgen vil omkring fem centimeter sne dække landskabet i TV SYDs område. Det melder meteorologerne på DMI.

Man skal være tidligt ude lørdag morgen for at få en kælketur, inden sneen er væk igen.

Det kolde vintervejr har for alvor fået fat i landet, der snart vil blive suppleret med et flot snedække.

Det er en koldfront fra nord, der presser sig på, og giver de kolde temperaturer, fortæller vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut Dan Nilsvall til Ritzau.

- Fredag starter faktisk med mere af det kolde vejr, men det bliver en flot og solrig dag i det meste af landet. Senere kommer der dog en del skyer indover, og hen over aften vil der falde en del sne, siger han. 

Læs også Brr! Det er en kold morgen - husk at skrabe ruder!

Sneen lægger sig først i den nordvestlige del af landet, men vil i ly af natten bevæge sig langsomt mod den resterende del af landet.

I TV SYDs område ventes der at ligge omkring fem centimeter sne lørdag morgen - men i løbet af lørdagen stiger temperaturen til mellem fire og syv grader. Lørdag vil også byde på en del nedbør, der falder som regn og slud, og der vil være risiko for isslag. Sneen bliver derfor kun et flygtigt bekendtskab.

Der ventes frost igen natten til søndag, så hvis man skal ud på vejene i løbet af natten eller morgenen, bør man være opmærksom på det glatte føre.

Søndag ventes at blive en grå og diset dag, hvor temperaturen vil snige sig op på mellem to og syv grader, og modsat lørdag lyder meldingerne på en tør søndag.

Mere vejr