Døvecenter slipper for at betale 4,5 mio. kr. tilbage

Mange danske museer frygter for økonomien, hvis de skal betale lån fra Arbejdsmarkedets Feriefond tilbage. Men ikke døveceret Castbjerggaard i Urlev ved Hedensted.

Døvecentret har i en årrække haft et lån på 4,5 millioner kroner fra feriefonden. Det er brugt til at drive et feriecenter, som bruges flittigt af de øvrige dele af Castbjerggaard. Bl.a. til overnatning for kursister på døvehøjskolen eller ved konferencer og koncerter.

quote

Det betyder da meget for os. Netop fordi feriecentret bruges til mange forskellige formål. I næste uge holder vi f.eks. en familielejr.

Erik Kristensen, forstander, Castbjerggård.

- Vi har faktisk vidst i et par år, at lånet ikke skal betales tilbage. Da den første periode udløb, havde vi en forhandling med feriefonden, hvor vi forklarede, hvad stedets formål er, siger chefforstander Erik Kristensen til TV SYD.

Da formålet drejer sig om hjælp til døve og hørehæmmede, mente fonden, at døvecentret ikke skal betale lånet tilbage. Oprindelig var formålet nemlig at støtte ferieophold for svage grupper, f.eks. handicappede.

- Det betyder da meget for os. Netop fordi feriecentret bruges til mange forskellige formål. I næste uge holder vi f.eks. en familielejr, siger chefforstanderen.

Feriecentret er allerede booket godt ind i næste år. Penegene fra feriefonden er vitale for, at centret kan holde priserne nede på et rimeligt niveau.

En række museer risikerer at skulle betale millionlån tilbage. Bl.a. Ribe Vikingecenter. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har bebudet en løsning efter sommerferien.

Optjener 75 milliarder i feriepenge