Efterskoler for ordblinde hitter

Flere og flere vælger at tage på efterskoler med fokus på ordblindhed.

Mange unge med ordblindhed har ikke bare svært ved at følge med i skolen, de har også problemer med lavt selvværd. Derfor vælger flere at tage på særlige ordblindeefterskoler - for eksempel Kragelund Efterskole i Løsning, hvor der kun går ordblinde elever.

- Vi har alle det samme problem og er på det samme niveau, så man har meget mere lyst til at sige noget i timerne, siger Christian Skødt Jørgensen, der er elev på Kragelund Efterskole, til TV SYD.

Christian Skødt Jørgensen er en af efterhånden mange unge, der har valgt at bekæmpe sin ordblindhed på en af landets special efterskoler for ordblinde.

- Vi giver de unge en masse undervisning, som er særligt rettet mod ordblindhed og så prøver vi at booste deres selvtillid og gøre dem stærke, siger forstander på Kragelund Efterskole, Jens Lau Pedersen.

Her kan du høre elev Christian Skødt Jørgensen fortælle om, hvorfor en ordblindeefterskole er bedre end en almindelig efterskole.

Her kan du høre elev Christian Skødt Jørgensen fortælle om, hvorfor en ordblindeefterskole er bedre end en almindelig efterskole. (Varighed: 00:19 min.)