Eks-politiker skal alligevel ikke betale sagsomkostninger

Tidligere byrådspolitiker i Hedensted, Ole Lyse, skal alligevel ikke betale sagsomkostninger i en sag kommunen anlagde mod ham - og tabte.

Tidligere byrådsmedlem for Venstre i Hedensted Kommune, Ole Flemming Lyse, blev i sommers pålagt at betale sagsomkostninger i en sag mod Hedensted Kommune. En sag kommunen tabte. 

Kommunen havde lagt sag an imod politikeren, fordi man mente, at han uretmæssigt havde fået over 300.000 kr. for tabt arbejdsfortjeneste igennem tre år. Byretten gav kommunen ret i, at pengene var udbetalt uretmæssigt, men fandt, at det var kommunens eget ansvar, at Ole Lyse ikke var blevet rådgivet godt nok om reglerne.

Ole Lyse måtte dog selv betale sagens omkostninger, og det var han ikke tilfreds med.  Derfor ankede han afgørelsen til Landsretten, og det har givet pote.

Den 26. november afgjorde landsretten, at Ole Lyse alligevel ikke selv skal betale sagens omkostninger. I alt får Ole Lyse tilkendt en kompensation på 42.500 kroner. Beløbet er en standardsats, og dækker slet ikke sagens reelle omkostninger, skriver Ole Lyse i en pressemeddelelse til TV SYD. Selv estimerer han, at han i alt har brugt omkring 200.000 kr. på revisorer og advokater.

- Ovenpå denne sag, sidder jeg tilbage med en meget blandet fornemmelse af, hvad retfærdighed er, selvom jeg selvfølgelig er utrolig glad for at have fået fuld medhold ved begge instanser, skriver Ole Lyse til TV SYD.