Eks-politiker skal ikke betale tilbage

Tidligere byrådsmedlem Ole Flemming Lyse fra Hedensted Kommune skal ikke betale 328.405 kroner tilbage til kommunen. En dom afgør, at han ikke var berettiget til udbetalingen, men dommeren har afgjort, at pengene ikke skal betales tilbage.

Ole Flemming Lyse har endnu ikke set præmisserne. Men han glæder sig over udfaldet.

- Jeg har følt mig stemplet i 2½ år, og det har været en rigtig træls sag, siger han ved middagstid til TV SYD.

Hedensted Kommune havde krævet at byrådsmedlemmet skulle betale beløbet tilbage. Og dommeren er enig i, at Ole Flemming Lyse IKKE var berettiget til at få udbetalt pengene for tabt arbejdsfortjeneste.

Men retten har vurderet, at det er kommunen, der skal bære risikoen for udbetalingerne. Dommeren finder, at kommunen ikke har vejledt Ole Flemming Lyse godt nok om reglerne.

- Vi er tilfredse med, at vi har fået rettens ord for, at Ole Flemming Lyse ikke havde ret til pengene. Hvordan vi forholder os til, at han ikke skal betale pengene tilbage, vil vi nu vurdere i byrådet i samarbejde med KL og vores advokater, siger borgmester Kirsten Terkilsen i en pressemeddelelse.

Ole Flemming Lyse drev et landbrug ved siden af sit politiske arbejde. Han havde forpagtet driften ud , men han krævede udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Hans argument var, at han ville have tjent mere, hvis han selv havde stået for driften.

Omvendt mener kommunen, at kommunen, at Ole Flemming Lyse har haft indtægt fra forpagtningsaftalen.

Kommunes advokat, Jørgen Vinding, argumenterede i retten for, at Ole Lyse ved at bortforpagte sin jord aldrig har været landmand. Dermed ikke har haft ret til at kræve tabt arbejdsfortjeneste for den tid, han brugte som politiker i Hedensted Byråd.

Dommeren var enig med kommunen om, at han ikke kunne kræve tabt arbejds-fortjeneste. Men kommunen har godkendt revisor-opgørelser og har ikke forklaret reglerne godt nok. Derfor skal eks-politikeren ikke betale pengene tilbage.

- Sagen har da påvirket mig meget, og jeg er, da glad for, at jeg ikke skal betale pengene tilbage. Jeg har fået mange bemærkninger undervejs, men har hele tiden sagt, at jeg handlede i god tro, siger Ole Flemming Lyse til TV SYD.