TV der bevæger dig

En oplagt formands-kandidat

Den 29-årige Astrid Krag fra Tørring er en oplagt kandidat til formandsposten i SF. Det mener folk, der kender hende, og som TV SYD har talt med efter Villy Søvndals meddelelse om, at han stopper.

04:30

Astrid Krag mødte - tilfældigvis - en bekendt fra årene på Tørring Gymnasium på fødeafdelingen i Esbjerg i sidste uge.

1 af 2

Astrid Krag er selv gået i flyverskjul i dag. Hun afviser, at hun skulle have besluttet sig til at kandidere til formandsposten, selv om flere medier har udnævnt hende til Søvndals afløser.

Huskes for taler

De første 17 år af sit liv boede Astrid Krag i et bjælkehus på en villavej i Tørring. På Tørring Gymnasium blev hun hurtigt elevrådsformand - og i dén rolle huske skolens rektor stadig Astrid Krag.

- Jeg husker hende for de taler, hun holdt i kantinen, siger Ole Nørregaard Hansen.

Hun får gode skudsmål med på vejen. Hendes diplomatiske evner huskes endnu, og hun var god til at samarbejde, husker lærerne.

Arbejde i Nicaragua

Efter gymnasiet tog Astrid Krag til Nigaragua for at arbejde blandt fattige. Derefter flyttede hun til København, hvor hun læste statskundskab. Og var landsformand for SFs ungdom.

Allerede for 11 år siden stillede hun op til Folketinget første gang. Hun blev valgt i 2007.

Samfundfaglig profil

Tørring gymnasium var præget af en stærk samfundsfaglig profil. Så der var mange diskussioner og debatter blandt eleverne.

Skolen har to andre tidligere elever i Folketinget, nemlig Kristian Thulesen Dahl (DF) og Troels Lund Poulsen (SF).

Astrid Krags mor underviser på Tørring Gymnasium. Familien ønsker ikke at udtale sig i dag - før de ved, om sundhedsministeren stiller op som ny SF-formand.