TV der bevæger dig

Far nægter at give sine børn computer med i skole

Henrik Andreasen fra Juelsminde klager til Folketingets Ombudsmand, fordi han ikke mener, at Hedensted Kommune overholder loven.

Far nægter at skrive under på aftale Foto: Colourbox

Selvom Juelsminde skole har sendt et brev til alle forældrene med en opfordring til at give deres børn en computer med i skole, så nægter Henrik Andreasen at gøre det, skriver Horsens Folkeblad.

-Hvis skolen vil bruge computere i undervisningen, må de stille dem til rådighed og jeg vil hverken tage ansvaret eller den økonomiske risiko, siger Henrik Andreasen.

Juelsminde Skole vil nemlig have Henrik Andreasen til at skrive under på en kontrakt hvor der står, at det er forældrene, der er forsikringsansvarlige, hvis den går i stykker.

Men ifølge Henrik Andreasen så fremgår det af folkeskoleloven, at alle udgifter til undervisningen påhviler kommunen og at det skal stilles vederlagsfrit til rådighed.

I landsforeningen Skole og Forældre mener formand Mette With Hagensen ikke at det er rimeligt at Juelsminde Skole beder forældrene om at skrive under på en kontrakt.

-Det er min klare opfattelse, at det er skolen, der er ansvarlig for udstyret, hvis en iPad eller en computer ved et hændeligt uheld bliver beskadiget eller bliver væk. Sådan er retstilstanden i dag, når skolen udleverer bøger, siger formanden.

Se artikel i Horsens Folkeblad