Finalist: Man ved aldrig, hvem der kigger med

Stjernevejskolen har både sit drenge- og pigehold i finalen til Ekstra Bladets skolefodboldturnering. Men ambitionerne rækker længere end bare finalen.

På torsdag er der finaler i Ekstra Bladets skolefodboldturnering. Stjernevejskolen fra Hedensted har et pige- og et drengehold, der skal spille på Odense Stadion - hjemsted for OB’s superligakampe.

quote

Niklas Bendtner og Christian Eriksen har begge spillet skolefodbold. Det kan jo åbne for nogle store muligheder. Man ved aldrig, hvem der kigger med fra tribunerne.

Jacob Kongsmark Sørensen, fodboldspiller og 9. klasses elev på Stjernevejskolen

For spillerne er det ikke kun en éngangsoplevelse. De unge talenter har ikke kun finalen i sigte, men tænker også meget længere ud i fremtiden. Håbet er, at kampen på Odense Stadion bliver starten på en fast plads på græsset på stadioner verden over.

- Niklas Bendtner og Christian Eriksen har begge spillet skolefodbold. Det kan jo åbne for nogle store muligheder. Man ved aldrig, hvem der kigger med fra tribunerne, siger Jacob Kongsmark Sørensen, fodboldspiller og 9. klasses elev på Stjernevejskolen.

Stjernevejs vej til stjernerne

- Det er fuldstændig fantastisk. Vi prøvede også sidste år, men det gik ikke så godt. I år kommer vi så tilbage og får to hold i finalen, siger Jacob Kongsmark Sørensen.

Også på Stjernevejskolens pigehold er humøret højt.  Josefine Clifford Valbak, fodboldspiller og 8. klasses elev på Stjernevejskolen, indrømmer med et smil, at det er lidt svært at koncentrere sig om skolen for tiden.

Vi må ikke overtænke det

Jan Faber, afdelingsleder på Stjernevejskolen, har lagt planer for dagene op til.

- Vi må ikke komme til at overtænke det. Selvfølgelig træner vi, men det er også vigtigt, at spillerne får slappet af. Nu er hele skolen jo involveret, og alle er klar til på torsdag, hvor alle skal med til Odense og heppe på vores spillere, fortæller en spændt Jan Faber.

På torsdag har Stjernevejskolen enten to, ét eller ingen vinderhold. Men uanset hvad der sker, er spillerne spændte på at spille på et stort stadion foran hundredevis af tilskuere.

- Det er helt euforisk, siger Jan Faber.