TV der bevæger dig

Glæde og skuffelse går hånd i hånd ved Hedensted

Fortid og fremtid bor ved siden af hinanden ved Hedensted. Et landområde får boostet sit internet, men bare syv kilometer derfra får et andet område nej.

Allan Juliussen er en glad mand. Nu får han en meget hurtigere internetforbindelse. Foto: bardur Michaelsen, TV SYD

Fremtiden tegner meget forskellig for to landområde med bare syv kilometers afstand på Hedenstedkanten. I det ene bor Carsten Schiller. I det andet bor Allan Juliussen. Mød først ham. Han er den glade.

Allan Juliussen  driver sin egen virksomhed med webshop hjemmefra. Det er lidt af en udfordring. Han skal bl.a. vedligeholde 10.000 varenumre via internettet og det går meeeget langsomt.

Nu er han er en af de 131 husstande i landområdet omkring Nebsager, som har fået penge fra statens bredbåndspulje. Det betyder væsentligt højere internethastighed, og det kan Allan Juliussen virkelig godt bruge:

Vi downloader med 4 megabit og uploader med bare 0,3 megabit. Så er det virkelig svært at holde 10.000 varenumre ved lige via internettet, siger han

Allan Juliussen, selvstændig, Nebsager

 

 

 

 

- Vi downloader med fire megabit og uploader med bare 0,3 megabit. Så er det virkelig svært at holde 10.000 varenumre ved lige vi internettet, siger han.

Hør en glad Allan Juliussen i klippet her: 

01:03

Allan Juliussen er en glad mand. Nu får han hurtigere internetforbindelse.

Luk video

Og mød så her den knap så glade Carsten Schiller, som fastholdes i et område med gårsdagens fornemmelse, fordi der ikke er udsigt til en tidssvarende internethastighed.

Carsten Schiller bor bare syv kilometer fra Allan Juliussen. Han er  formand for Vrigsted lokalråd, og i hans område er har 79 husstande søgt, men ikke fået penge til en hurtigere forbindelse. 

Det er ikke godt, hvis vi skal fremtidssikre dette område

Carsten Schiller, formand for Vringsted Lokalråd

- Det er ikke godt, hvis vi skal fremtidssikre dette område. Hvis vi skal tiltrække unge mennesker og små virksomheder, så er det afgørende med hurtigere forbindelser, siger Carsten Schiller til TV SYD. Hør ham i klippet her: 

00:44 Luk video

 

Læs også Hurtigere internet på vej til syddanske husstande

 

Mest sete på tvsyd.dk