TV der bevæger dig

Hærværk mod abort-kors er et angreb på ytringsfriheden

Selvom den socialdemokratiske folketingskandidat, Christian Rabjerg Madsen, Kolding, er modstander af de mange kors ved Hedensted, så er han fortørnet og vred over, at ukendte gerningsmænd har vandaliseret marken.

00:45

1 af 2

- Hærværk mod korsmark er et angreb på ytringsfriheden. Det er hærværk, det er udemokratisk og det er et forsøg på at begrænse Retten til livs ytringsfrihed. Selvom jeg mener, at Retten til liv bruger deres ytringsfrihed til at håne kvinder, der har truffet et vanskeligt og personligt valg om at få en abort, så er jeg vred over, at nogen med hærværk forsøger at begrænse Retten til livs ytringsfrihed, siger Christian Rabjerg Madsen.

- Det er fuldstændig underordnet, hvorvidt naturbeskyttelsesloven siger, at de kors ikke må være der. Hvis det er tilfældet, så kan Retten til liv i samarbejde med myndighederne lave en plan for, hvordan de skal fjernes. Det ændrer ikke ved, at vi i nat har været vidne til udemokratisk hærværk, og det tager jeg meget stærk afstand fra, mener Christian Rabjerg Madsen.