TV der bevæger dig

Hedensted i top med dialog og information

Hedensted Kommune bliver nr. tre i Dansk Industris erhvervsklima-undersøgelse for 2013 på en pæn score i alle kategorier, men spidskompetencen er i kategorien Information og dialog med kommunen, hvor Hedensted er bedst af alle.

05:37

Hedensteds Venstre-borgmester Kirsten Terkilsen er stolt over 3.-pladsen.

1 af 2

Den eneste kategori hvor Hedensted ikke er i den absolutte top er ?infrastruktur og transport?.

- I Hedensted Kommune er dialogen mellem erhvervslivet og politikerne helt i top. I ni af undersøgelsens ti kategorier ligger Hedensted i top 10, hvilket afspejler, hvor seriøst kommunen tager samarbejdet og dialogen med erhvervslivet. Dette års Lokalt Erhvervsklima viser faktisk, at tilfredsheden med Hedensted Kommunes indsats er steget så meget, at kommunen ligger over sidste års vinderniveau. Det er flot og det fortæller samtidig, at hele niveauet løftes år for år, siger formand for DI Horsens, Ole Simonsen i en kommentar til undersøgelsen.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi kan fastholde vores position som landets 3. bedste kommune at drive erhverv i. En 3. plads for 3. år i træk cementerer vores solide placering på det erhvervsmæssige landkort, siger Hedensteds Venstre-borgmester Kirsten Terkilsen.

Et af de initiativer, Hedensted Kommune er lykkedes særlig godt med, er ansættelsen af en erhvervskontaktperson, som guider virksomhederne igennem de kommunale systemer.

Billund ligger som nummer fem ligeledes blandt de bedste kommuner i landet. Kommunen er den bedste i undersøgelsens statistiske parametre, og i virksomhedernes vurdering af brugen af private leverandører samt den overordnede vurdering af erhvervsvenligheden er kommunen ligeledes helt i top. Et område hvor Billund kan forbedre sig er en 75. plads i kategorien ?infrastruktur og transport?.

Områdets mest folkerige kommune Esbjerg, er den bedste kommune i landet med over 100.000 indbyggere, og ligger for andet år i træk i top 10. Det er særligt i tilfredsheden med infrastruktur og transport samt kommunens fysiske planlægning af Esbjerg klarer sig godt.

Endelig er områdets næststørste kommune Vejle gået frem i undersøgelsen, så kommunen i 2013 er rykket ind i den bedste halvdel. Det er særligt i virksomhedernes tilfredshed med kommunens brug af private leverandører, samt skatter og afgifter at Vejle har forbedret sig.

Alt i alt viser Lokalt Erhvervsklima 2013 dermed at de syddanske kommuner er blandt landets bedste erhvervskommuner

Mest sete på tvsyd.dk