TV der bevæger dig

Hedensted nedlægger 25 dagplejestillinger

Færre børn og færre tilflyttere får nu Hedensted Kommune til at nedlægge over 10 pct af stillingerne i dagplejen. Kommunen forventer, at flere stillinger skal nedlægges i 2014.

Arkivfoto.

25 ud af i alt 240 stillinger i dagplejen i Hedensted skal nedlægges som direkte konsekvens af færre børn i kommunen.

- Det er altid ærgerligt, når vi skal af med medarbejdere vi er glade for, men vi er nødt til at tilpasse os virkeligheden, siger formanden for Hedensted Kommunes Børneudvalg Ole Vind (V) til TV SYD.

Antallet af børn er de seneste år faldet markant. Dels bliver der født færre børn blandt de borgere, der allerede bor i kommunen, og dels har kommunen svært ved at trække nye unge tilflyttere.

- I 2009 havde vi 551 børn i dagplejealderen. Det er dem, der er på vej ud af dagplejen nu. Og i 2012 var der kun 440 børn. Så det er altså mere end 100 børn mindre, der skal passes, forklarer fungerende chef for kommunens Dagtilbud-afdeling, Peter Hüttel.

Der vil sidst i maj blive sat navne de medarbejdere, der skal afskediges. Selvom kommunen vil forsøge at nedlægge nogle af stillingerne i forbindelse med naturlig afgang eller uddannelsestiltag, vil der for de fleste stillinger blive tale om egentlige afskedigelser.

FOA Horsens har været i tæt dialog med kommunen igennem hele forløbet og udtrykker tilfredshed med kommunens håndtering af afskedigelserne

Ifølge Ole Vind forventer Horsens Kommune, at det bliver nødvendigt at reducere antallet af dagplejere yderligere i 2014.

Mest sete på tvsyd.dk