TV der bevæger dig

Hedensted sænker også grundpriser

Hedensted Kommune følger Sønderborgs eksempel og tilpasser sig markedet og sænker priserne på alle byggegrunde markant. Priserne falder med op til 50 procent.

Hedensted kommune følger nu Sønderborgs eksempel og nedsætter priserne på en række byggegrunde.

Da folketinget i januar 2011 lagde moms på byggegrundene hævede Hedensted Kommune tilsvarende priserne med 25%. Da krisen samtidig har svært ved at slippe sit tag i boligmarkedet er det nu tid til handling:

- Vi skal have mere gang i grundsalget. Vi vil gerne byde velkommen til endnu flere nybyggere her i kommunen, og vi vil sikre opgaver til byggebranchen. Derfor tilpasser vi os nu de aktuelle markedsvilkår ved at sænke priserne, siger borgmester Kirsten Terkilsen.

Halv pris

En grund på eksempelvis Sverigesvej i Juelsminde, som i 2011 kostede 1.411.300 kr., udbydes nu til en mindstepris på 625.000 kr. Det svarer til en nedsættelse på 56%. I Rask Mølle kan en grund på Stenkjærgård fås for 235.000 kr. mod tidligere 435.000 kr. svarende til en nedsættelse på 46%. Tilsvarende markante prisnedsættelser vil kunne ses rundt omkring i kommunen. Det er Økonomiudvalget, der på dagens møde har godkendt de nye priser. De skal endelig behandles i byrådet den 29. februar.

Pengene skal op af jorden

Et øget salg vil give kommunen likviditet til at afdrage på udgifterne til jordkøb:

-Vi vil gerne realisere nogle af de penge, vi har stående i jord rundt omkring i kommunen. Det er jord, vi har købt gennem tiden, og pengene skal jo løbende afdrages, siger Kirsten Terkilsen.

Øget bosætning er et af kommunens fokusområder nu og i årene fremover. Attraktive priser på byggegrunde er et blandt flere elementer, der skal sikre fortsat vækst i Hedensted Kommune.