TV der bevæger dig

Hedensted sløjfer affaldsgebyr for virksomheder

Virksomhederne i Hedensted Kommune sparer i år 550 kroner på affaldskontoen.Kommunen vil i foreløbig 2017 undlade at opkræve det såkaldte affaldsgebyr.

Nyheden om det sløjfede affaldsgebyr vakte tirsdag glæde hos de godt 300 erhvervsfolk, der deltog i Hedensted Kommunes nytårskur i Ørum-Daugård Multicenter. Foto: Hedensted Kommune

Nyheden om det sløjfede affaldsgebyr vakte tirsdag glæde hos de godt 300 erhvervsfolk, der deltog i Hedensted Kommunes nytårskur i Ørum-Daugård Multicenter. Foto: Hedensted Kommune

1 af 2

Kommunerne har siden 2010 skullet opkræve et årligt administrationsgebyr for affald hos virksomheder registreret i CVR. Mange virksomheder har stillet sig uforstående overfor opkrævningen, og både den tidligere og nuværende regering har tilkendegivet, at man i forbindelse med en forestående lovrevision overvejer helt at afskaffe den særskilte opkrævning af gebyret.

Kommunen vil i foreløbig 2017 undlade at opkræve det såkaldte affaldsgebyr. Samtidig opfordrer borgmester Kirsten Terkilsen (V) regeringen til helt at afskaffe det stærkt kritiserede gebyr.

Vi vil langt hellere bruge kræfterne på at skabe udvikling, vækst og god service tæt på borgerne end på at administrere tåbelige ordninger.

Kirsten Terkilsen, borgmester (V), Hedensted Kommune

- Vi vil langt hellere bruge kræfterne på at skabe udvikling, vækst og god service tæt på borgerne end på at administrere tåbelige ordninger, som er til ulempe for både virksomheder og kommune, siger Kirsten Terkilsen i en pressemeddelelse.

Affaldsområdet er brugerfinansieret og baseret på det såkaldte ”hvile i sig selv-princip”. Det vil sige, at der skal være balance mellem udgifter og indtægter på affaldsområdet. Ved at sløjfe gebyret i 2017 tærer Hedensted Kommune på den cirka en million kroner, som er opsparet i ordningen.

- Man kan sige, at vi på den her måde tager forskud på at betale pengene tilbage til virksomhederne. Det gør vi i håb om, at regeringen inden 2018 har afskaffet gebyret, som har skabt uforholdsmæssigt meget bøvl for både virksomhederne og kommunen, tilføjer Kirsten Terkilsen. 

Nyheden om det sløjfede affaldsgebyr vakte tirsdag glæde blandt de godt 300 erhvervsfolk, der deltog i Hedensted Kommunes nytårskur i Ørum-Daugård Multicenter.