Her er der risiko for oversvømmelser

DMI har varslet forhøjet vandstand og stormflod flere steder i TV SYDs område søndag aften. Få overblikket her.

Stormen Ingolf har natten til søndag gjort sit indtog over Danmark, og eftervirkningerne er bestemt ikke slut endnu. Flere steder er vandstanden begyndt at stige, og DMI forventer, vandstanden når sit maksimum mellem klokken 20.00 og midnat.

Der er flere steder i TV SYDs område, hvor DMI varsler, der er risiko for forhøjet vandstand og stomflod. Flere steder kan det også ende med en 20-års-hændelse. Det betyder, det statistisk kun er én gang hvert 20. år, vandstanden er så høj.

Juelsminde bliver hårdest ramt

Værst ser det ud til at blive i Juelsminde, hvor det frygtes, at vandet ved 21.30-tiden vil stige til 171 centimeter over normal vandstand. Hedensted Kommune skriver på sin hjemmeside, at sommerhusejere skal være opmærksomme på risikoen for oversvømmelser og hente sandsække på genbrugsstationen, hvis det er nødvendigt.

Hedensted Kommune beder desuden alle om at holde sig væk fra havnen i Juelsminde, så deres personale har plads til at arbejde. Kommunen opfordrer desuden til, at man fjerner sin bil fra havneområdet, der er afspærret for indgående trafik. 

Horsens Havn lukker for trafik

Her kan du hente fyldte sandsække 

Ved havnen i Horsens er der også risiko for oversvømmelser. DMI har varslet forhøjet vandstand i Horsens Fjord med en vandstand på 160 centimeter over den normale.

Horsens Kommune skriver på sin hjemmeside, at der ved den vandstand er risiko for, at veje og gader omkring Havnen ved Ove Jensens Allé, Høegh Guldbergs Gade og Grønlandsvej ved Bilka, Rådhusparken, Sct. Helene Vej, Åboulevarden, Niels Gyldingsgade og Emilies Plads, og området omkring lystbådehavnen kan blive oversvømmet.

Kommunen anbefaler, at beboerne i de berørte områder sikrer hoved- og indgangsdøre med sandsække op til en meter over gadeniveau.

Fra klokken 19.00 bliver en stor del af vejene omkring havnen i Horsens lukket for trafik. Adgangsvejene til hele området omkring lystbådehavnen bliver også lukket fra klokken 19.00.

Vejle og Fredericia er også i risikozonen 

I Fredericia og Vejle er der også risiko for oversvømmelser. DMI forventer, at vandstanden i Vejle Fjord stiger til 170 centimeter over den normale vandstand senere på dagen.

Kommunen skriver på sin Facebookside, at de har haft pumpen ved Slusen i Vejle til at køre siden i morges, og at de har forhøjet digerne og sat pumpestationer i gang flere steder. Kommunen oplyser, at der i øjeblikket ikke er risiko for oversvømmelser i Ågade, men de holder skarpt øje med udviklingen.

I Fredericia er der cirka 10 husstande og sommerhuse ved Trelde/Bøgeskov, der er i risiko for bliver oversvømmet. Det skriver kommunen på sin Facebookside. DMI varsler, at vandstanden ved 21-tiden kan stige til 151 centimeter over den normale vandstand i området. 

Følg med i, hvordan vandstanden og prognosen for den udvikler sig her