Her integreres flygtninge på jysk

Lars Larsen og Hedensted Kommune har i fællesskab skabt et godt tilbud til flygtninge. Otte flygtninge er nu i praktik på Jysks store centrallager i Uldum.

- Vi har et godt tilbud til dig!

Sådan lyder meldingen til flygtninge fra Hedensted Kommune og den kendte tekstilkøbmand Lars Larsens koncern Jysk - og  otte flygtninge ad gangen er nu i praktik på virksomhedens store centrallager i Uldum.

Jysk og Hedensted Kommune har i fællesskab skabt tilbuddet, der skal sikre Jysk kvalificerede ansatte og give flygtningene muligheden for at blive selvforsørgende.

- Vi kan konstatere, at det bliver sværere at få besat vores stillinger på et tidspunkt, hvor vi har planer om at udvide vores lager. Samtidig har vi nogle flygtninge i Hedensted Kommune, som gerne vil arbejde og på den måde kan flyttes fra passiv forsørgelse til at kunne forsørge sig selv og betale skat. Det regnestykke er ikke så svært,  forklarer Administration Manager i Uldum, Lars Grandt Rosendal:

Godt købmandskab at lade flygtninge arbejde

 

Der er otte flygtninge i praktik ad gangen. Fire på dagholdet og fire på aftenholdet. De har tilsammen en fuldtidsmentor i praktikperioden, og vrksomheden vurderer,  at otte er et godt antal, hvis de nye medarbejdere skal  blive ordentligt integreret.

En af de otte er Mohammed Mari fra Syrien. Han er rigtig glad for jobbet hos Jysk. -Der er rigtig godt at have et job, fordi det er lige med, at der er en fremtid, siger Mohammed Mari til TV SYD.

- Jeg kan ikke give nogen garantier, men det ville være meget mærkeligt, hvis det ikke ender med, at nogle får et fast job her i Uldum. På den bruger vi  ressourcerne hos flygtninge i Danmark frem for eksempelvis at skulle hente ansatte i Østeuropa for at få alle stillinger besat,  siger Lars Grandt Rosendal, Jysk.

Jysk i korte træk: