TV der bevæger dig

Indkøbscentre vil presse de lokale butikker

I både Horsens og Vejle er der planer om at bygge nye butikscentre, og det kan ifølge ekspert presse handelslivet i oplandet.

Hos Bryggen i Vejle får man måske snart et nyt indkøbscenter som nabo. Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD

I Vejle er der planer om at bygge et nyt indkøbscenter på postgrunden, og i Horsens vil de gerne bygge det nuværende rådhus om til et oplevelsescenter med butikker.

Midt imellem de to byer ligger Hedensted, og her er byens handelsforening ikke ligefrem begejstret for planerne om de nye centre. De frygter nemlig, at centrene vil trække kunderne væk fra Hedensted.

Læs også Flertal sagde ja til butikker og boliger på posthusgrunden

- Truslen er, at folk tager til de andre byer for at handler, siger Gitte Andersen, formand i Hedensted Handelsforening. Og der er måske noget om snakken. Ifølge Jens Chr. Petersen direktør, Institut for Centerplanlægning, så vil Hedensted tabe omsætning, når to store centre åbner så tæt på.

00:31

Hør, hvad de nye butikscentre kommer til at betyde for Hedensted.

Luk video

- En meget stor del af omsætning i de centre, vil tages fra andre butikker i Horsens og Vejle, men Hedensted bliver også ramt, de vil mærke en omsætningsnedgang, siger Jens Chr. Petersen til TV SYD.

Kan betyde butikslukninger

I Hedensted Handelsforening er de naturligvis bekymrede for, at de nye centre kan flytte omsætning væk fra Hedensted.

- Hvis folk tager til enten Horsens eller Vejle og lægger deres indkøb der, og det går alt for meget ud over vores omsætning, så må vi måske skære ned på vores udvalg, få mindre butikker, eller måske lukker nogle butikker, siger Gitte Andersen, formand i Hedensted Handelsforening.

Men derfor er der selvfølgelig stadig ting, som Hedensted kan gøre for at øge omsætningen. Det gode råd er, at rykke sammen:

- De skal rykke sammen om at gøre bymidten så interessant og vedkommende, at borgerne bliver ved med at handle der, siger Jens Chr. Petersen.

Læs også Horsens planlægger flyttefest for en kvart milliard

 

Mest sete på tvsyd.dk