Intelligent rottefælde

Hedensted har investeret omkring en million kroner i intelligente rottefælder. Det betyder, at kommunen kan spare på rottegiften.

TV SYD har været med Tage Therkelsen på rottejagt i Daugård nord for Vejle Fjord. Han tilser rottefælderne under gaderne.

Hedensted er den kommune i Danmark, som har flest af de såkaldte intelligente fælder. Efter en langsom start købte kommunen stort ind for et år siden, og nu - omkring en million kroner senere - står der 219 automatiske rottedræbere under gader og vej. Og 125 af en lidt anden model ovenpå jorden.

Følere

Fælderne kører på batterier, som skal skiftes cirka hver 3. til 6. måned.

De har følere for at sikre, at det kun er rotter og ikke skrald - eller kloakarbejdernes fødder - som bliver knust af spyddene.

Og så er fælderne miljøvenlige: Hedensted kommune sparede sidste år 1200 kilo rottegift, som ellers var havnet i rensningsanlægget eller i andre dyr, som spiste de døde rotter.

Forslag

Hedensted har opgjort, at de har 25 pct. færre rotter. Successen har fået folketingsmedlem Hans Kr. Skibby, Dansk Folkeparti, til at foreslå miljøministeren, at de intelligente fælder indføres overalt i landet.